Skip to main content

VEIHOLMEN

Havets hovedstad

Veiholmen er en øy og en tettbebyggelse (fiskevær) lengst nord i Smøla kommune på Nordmøre. Veiholmen ligger ved enden av riksvei 669.

Et av de største tettstedene i Smøla kommune med 325 innbyggere i 2003. Befolkningen på Veiholmen har tradisjonelt levd av fiske og havbruk, men i dag er også turisme en stor næring.

Nyere bebyggelse i byggefelt på Innveien, mens den gamle bebyggelsen ligger på selve fiskeværet “Været”.

På sommeren myldrer det med mennesker her ute på øyen. Turister fra hele verden blandet inn sammen med lokale innbygere skaper in idyllisk sommerstemning

Fiskeværet Veiholmen ligger ytterst mot nord på Smøla og er knyttet til hovedøya med en vei som med bruer, fyllinger og beskyttende moloer er en opplevelse i seg selv. Veiholmen er et fiskevær som lever. Båtene kommer inn med fangst og sjøfugl og havørn markerer at her er det mat og få. Prøv en av de fine spistedene og bli overbevist om at fiskeretter av dagens fangst- det er det beste.

Fine kystkulturelle idyller, spennende museum, rorbuer og gjestebrygger er klar til ditt bruk. Men Veiholmen er et populært reisemål så det er tryggest å bestille på forhånd.

 

Vi på Havkroa ønsker alle velkommen!